Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας!

 

 

Α) Διαδικασία αιτήσεων – εγγραφών

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής θα πρέπει να συμπληρώσουν και υποβάλλουν τη σχετική αίτηση το αργότερο έως και τις 31 Μαΐου 2021 με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 

  1. Συμπληρώνοντας την Αίτηση μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας  https://tinyurl.com/aitisieggrafis (ενδείκνυται)
  1. Υποβάλλοντας συμπληρωμένη την σχετική  Αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.      

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, λόγω του Covid-19, οι φετινές αιτήσεις θα υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά. Ωστόσο, για όποιον αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, θα υπάρχει δυνατότητα προσέλευσης στο Σχολείο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες κατόπιν ραντεβού.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2510 247190

Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 10 (Πρώην Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο)

 Β. Διαδικασία εξετάσεων

Για να φοιτήσει ένας μαθητής στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας, θα πρέπει να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου. Για την επιλογή των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων, συγκροτείται Επιτροπή Επιλογής (Ε.Ε.) που ορίζεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία και για τη συμμετοχή σ’ αυτήν ΔΕΝ απαιτούνται μουσικές γνώσεις. Σκοπός της διαδικασίας επιλογής είναι η διερεύνηση της μουσικής αντίληψης του μαθητή/τριας. Γενικά για τη φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο δεν απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις. 

Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι:

«Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση Ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

Αίτηση 

Ενημερωτικό φυλλάδιο Μουσικού Σχολείου Καβάλας

Σύντομη παρουσίαση του Μουσικού Σχολείου Καβάλας